Hozzávalók: (12 darabhoz)
10 dkg étcsokoládé (minél nagyobb kakaótartalmú)
1 evőkanál neszkávé
15 dkg sűrű megylekvár
0,5 dl konyak
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 tojás
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffintepsi horpadásait.
Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralunk fél dl vizet. Ezután a csokihoz hozzászórjuk a neszkávét, és a kávés csokira ráöntjük a forró vizet. Az egészet simára keverjük, hogy a csoki tökéletesen felolvadjuon, aztán félretesszük hűlni. Ezalatt a meggylekvárt elkeverejük a konyakkal, majd a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval.
A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ezután lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a cukros-tojásos vajhoz felváltva hozzákeverjük a konyakkal higított lekvárt, a kávés olvadt csokit és a sütőporos lisztet.
A kész tésztát elosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk a tűvel, és nem ragacsosan, hanem tisztán jön ki, kész van a sütemény.
Forrás: stahl.hu
Megjegyzések:
# Nem akartam megváltoztatni a nevet, de mint ahogy Stahl Judit is mondja a videóban: olyan, mintha a konyakmeggyet és a muffint ötvöztük volna. Szóval akár "konyakmeggyes muffin" is lehetne a neve.
# Pici változtatásokat tettem a receptben leírtakhoz képest: egy lapos evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport is tettem bele, a csoki kakaótartalmát növelendő, és kicsit kevesebb cukrot használtam, mint a receptben szerepel. Ezen kívül, szerintem a sütési idő is rövidíthető picivel.