Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 dkg kakaópor
Elkészítés:
A hozzávalókat a kakaópor kivételével összedolgozzuk, majd az elkészült tésztát két cipóba osztjuk. Az egyik cipóba alaposan beledolgozzuk a kakaóport is, majd mindkettőt hűvös helyen pihentetjük legalább két órán át. Ezután lisztezett deszkán a világos és a sötét tésztát is vékonyra kinyújtjuk, egymásra helyezzük, szorosan összegöngyöljük, majd sütőpapírba tekerjük. Hűtőben újabb két órán át pihentetjük, de természetesen ott maradhat hosszabb ideig is, sőt, mélyhűtőben akár egy évig is eláll. Ezután már nincs is más hátra, mint a rudat fél centiméter vastagságú szeletekre felvágni és sütőpapírral bélelt tepsiben, közép-meleg sütőben 20-25 perc alatt készre sütni.
Forrás: Nagymamám receptje (kiskoromban ez "Klárika kedvence" néven futott nálunk :) )
Megjegyzések:
* Nagyon finom, omlós sütemény! Fémdobozban sokáig eláll - feltéve, ha marad belőle.
* Team munka manokával. :)