Hozzávalók: (kb. 12 szelethez)
6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 marék csokicsepp / reszelt csokoládé
12 dkg cukor
12 dkg vaj
3 tojás
1 csipet só
20 dkg joghurt
6-8 db sárgabarack
2-3 evőkanál barna cukor
+ vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a kakaóport, a lisztet, a sütőport és a csokit. Egy másik tálban kikeverjük a tojássárgájákat a cukorral, a vajjal és a joghurttal. Egy harmadik tálban felverjük a fehérjéket egy csipet sóval. Az első két tál tartalmát összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot.
Egy kb. 20 x 26 -os tepsit jól kikenünk vajjal és megszórjuk a barnacukorral. A tepsibe fektetjük a kimagozott félbevágott sárgabarackokat, egymástól kb. 1 cm távolságra, domború felükkel felfelé. Rásimítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk, majd óvatosan egy tálra fordítjuk és felszeleteljük úgy, hogy minden kocka közepén egy barack legyen.
Forrás: Latsia konyhája.
Megjegyzés: Ez a süti nagyon finom! :) A csokis-kakaós tésztához nagyon jól illik a sárgabarack íze, no meg a gyümölcs édes levéből és a barna cukorból keletkező karamelles réteg mindennek a tetejére! Ez utóbbitól egyébként először nagyon féltem, ilyet ugyanis még nem csináltam és nem tudtam, mennyire lesz ragacsos, esetleg talán túl ragaszkodó is a tepsihez, de végül mégis egész könnyedén sikerült kisegítenem a sütit az edényből.