dec
24

Hozzávalók:

15 dkg vaj
17 dkg cukor
3 tojás
10 dkg darált mandula
1 teáskanál mandula aroma
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
22 dkg rétesliszt
1,5 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A vajat és a cukrot elektromos habverővel krémesre verjük, a tojásokat apránként beledolgozzuk. Hozzáadjuk a mandulaaromát és a reszelt citrom- és narancshéjat. Ezután evőkanállal beleforgatjuk a darált mandulát és a sütőporral összekevert lisztet is.
A tésztát kivajazott, kilisztezett formába simítjuk, a tetejét néhány mandulaforgáccsal díszítjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral vékonyan beszórjuk a tetejét.

Forrás: A Klasszikus torták, ünnepi sütemények c. könyvből a Madeira-szeletet és a Mandulás süteményt ötvöztem tortává. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr255757801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása