Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
17,5 dkg joghurt
1 tojás
0,6 dl növényi olaj
1 citrom leve
Tetejére a citromos mázhoz: 12,5 dkg porcukor + 2-3 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük.
Egy kisebb tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor, citromhéj). Egy másik (nagyobb) tálban simára keverjük a joghurtot a tojással, az olajjal és a citromlével, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A masszát a formákba kanalazzuk, 20-25 percig sütjük.
A mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével, majd a kisült muffinokat ezzel megkenegetjük.
Forrás: Muffins c. könyv