Hozzávalók:
3 bögre liszt
3 teáskanál sütőpor
3 bögre zabpehely
2 bögre cukor
1 bögre barna cukor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
4 bögre tej
kevés zsemlemorzsa és vaj a forma előkészítéséhez
Elkészítés:
A hozzávalókat (a tej kivételével!) a megadott sorrendben egy nagy tálban összekeverjük. Ezután felmelegítjük a tejet és hozzákeverjük a többihez, míg sűrű masszát nem kapunk.
Az egészet kivajazott, zsemlemorzsával beszórt püspökkenyérformába töltjük.
Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon, 1 órán át sütjük.
Forrás: Bögrés sütemények (szakácskönyv)
Megjegyzés:
* 1 bögre = 200 ml
* Ránézésre is látszik, hogy sok a hozzávaló; épp ezért rendkívül tömör, nehéz, de laktató süteményt kaptam a végén.
* Ez a süti a szakácskönyvben látható fényképe miatt tetszett meg nekem, tényleg kókuszra emlékeztett a kép alapján. Nagyon meglepődtem azonban, mikor a hozzávalók között nem találtam kókuszt. Viszont aztán rájöttem, hogy a hasonlóságot csak a kettévágott, fehér zabpehely és a barna kakaópor okozza.