aug
11

Hozzávalók:

3 bögre liszt
3 teáskanál sütőpor
3 bögre zabpehely
2 bögre cukor
1 bögre barna cukor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
4 bögre tej
kevés zsemlemorzsa és vaj a forma előkészítéséhez

Elkészítés:

A hozzávalókat (a tej kivételével!) a megadott sorrendben egy nagy tálban összekeverjük. Ezután felmelegítjük a tejet és hozzákeverjük a többihez, míg sűrű masszát nem kapunk.
Az egészet kivajazott, zsemlemorzsával beszórt püspökkenyérformába töltjük.
Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon, 1 órán át sütjük.

Forrás: Bögrés sütemények (szakácskönyv)

Megjegyzés:

* 1 bögre = 200 ml

* Ránézésre is látszik, hogy sok a hozzávaló; épp ezért rendkívül tömör, nehéz, de laktató süteményt kaptam a végén.

* Ez a süti a szakácskönyvben látható fényképe miatt tetszett meg nekem, tényleg kókuszra emlékeztett a kép alapján. Nagyon meglepődtem azonban, mikor a hozzávalók között nem találtam kókuszt. Viszont aztán rájöttem, hogy a hasonlóságot csak a kettévágott, fehér zabpehely és a barna kakaópor okozza.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr775757752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása