nov
28

Hozzávalók:

20 dkg vaj
17,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
4 tojás
3 evőkanál körtepálinka
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
30 dkg (3 darab) kemény körte
10 dkg étcsokoládé
+ vaj és liszt a formához

Elkészítés:

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és egy csipet sóval habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat, majd a körtepálinkát. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük sütőporral és a krémhez adjuk. Alaposan kikeverjük.
A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, húsukat felaprítjuk. A csokoládét apró darabokra tördeljük. Mindkettőt a masszába forgatjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és beleöntjük a masszát. A sütőben kb. 35-40 percig sütjük.

Forrás: Fanny Konyha 2009. 5. szám.

Megjegyzés: Az eredeti recept porcukorral, csokilevelekkel és körtével díszíti a torta tetejét. Bevonni szerintem teljesen felesleges, bár a látványt biztosan lehetne vele fokozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr505757787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berni 2010.08.09. 12:27:04

Szia Ezt én is megsütöttem régebben, tényleg nagyon finom. Most is erre készülök, de nem találtam a recepthalmazok közt a sajátomat. Köszi hogy felraktad. :) Így legalább azt süthetem amit akarok. Én mgcsináltam anno a leveleket. Pofás velük :)

Berni 2010.08.16. 11:54:32

Szia Bocsi, h megint zavarlak. Ha nem vagyok bunkó, lehet olyan kérésem, hogy ugyanebben a számban lévő almatortát elküldenéd e-mailben esetleg? Hiába keresem itthon, egyszerűen nem találom. Viszont együtt sütöttem a 2-t, és emlékszem, hogy az is nagyon jó volt! o.O
süti beállítások módosítása