Hozzávalók: (12 darabhoz)
22 dkg liszt
1/2 evőkanál szódabikarbóna
1 csipet só
2,5 dl kefír
1 tojás
17 dkg cukor
80 ml olaj
20 dkg műzli (ízlés szerint; én Meggyes Cerbonát használtam)
5 dkg mazsola
Elkészítés:
Keverjük el a liszteket a szódabikarbónával és a sóval egy nagy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a kefírt, a tojást, a cukrot és az étolajat, majd ehhez a keverékhez kanalazzuk hozzá a liszteset, végül pedig keverjük bele a müzlit és a mazsolát is.
Tegyük a masszát a muffinforma mélyedéseibe és 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.
Forrás: Internet.
Megjegyzés: A meggyes müzli nagyon jó választás volt; nemcsak finom, de nagyon kellemes illatú is tőle az egész konyha... :)
