dec
18

Hozzávalók:

45 dkg liszt
22,5 dkg puha margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só
1 tojás
ízesítéshez: fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, citromhéj, gyömbér, stb., ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval. Belemorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a tojást is, majd az egészet könnyen formálható tésztává gyúrjuk. Hűtőben egy-két órán át pihentetjük.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk és különféle formákat szaggatunk belőle. Kivajazott tepsibe helyezve a kekszeket előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Internet.

Megjegyzés:

A sütiket akkor kell kivenni a sütőből, amikor ránézésre azt gondolnánk, hogy már majdnem készen vannak, mert csupán csak 1-2 perccel tovább sütve picit sötétebbek, picit égettebbek lesznek. Persze az is el fog fogyni, hiszen finom és nincs az még megégve, csak úgy valahogy nem mutatnak olyan jól a szép kis formákra gyártott kekszecskék.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr285757790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása