Hozzávalók:
3,1 dl buborékmentes ásványvíz
56 dkg liszt (BL-55)
2 mérőkanál cukor (a nagyobbik kanállal)
2 mérőkanál só (a kisebbik kanállal)
2 mérőkanál szárított élesztő (a kisebbik kanállal)
3 mérőkanál margarin (a nagyobbik kanállal)
2 mérőkanál fahéj (a kisebbik kanállal)
10 dkg mazsola
Elkészítés:
Először az ásványvizet öntjük a formába, majd erre rászórjuk a lisztet. A cukrot az egyik sarokba, a sót a vele átellenes sarokba kanalazzuk. A lisztbe középen kis lyukat fúrunk (vigyázat: ne érjen a vízig!), ebbe öntjük a szárított élesztőt. A 3 kanál margarint a cukorra rétegezzük, a fahéjat pedig a tetejére szórjuk.
Elindítjuk a sütést - mindenképpen gyors programot használjunk! Amikor a gép jelez, akkor adjuk hozzá a megmosott, de be nem áztatott mazsolát.
Forrás: csillababa receptje a hoxa.hu fórumjáról.
Megjegyzés: Ez az egyik legjobban sikerült házi kenyérkénk az eddig sütöttek közül! Igazán finom, de nem túl édes; reggelire a tea / kávé / kakaó mellé egy kis mézzel, lekvárral vagy vajjal igazán kítűnő!
