Hozzávalók:
5 dkg liszt
20 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
1 púpozott evőkanál barnacukor
3 cs. vaníliás cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
8 dkg étcsoki
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
2 dl tej
20 dkg vaj
3 evőkanál rum
baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A csokit apró darabokra vágjuk.
A langyos vajat elkeverjük a tejjel és a rummal. A „száraz” hozzávalókat is összekeverjük, majd belekanalazzuk a vajas tejbe. Miután jól összekevertük, hozzáadjuk a csokit is.
Az egészet kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 40 percig sütjük.
Ha kihűlt, ízlés szerint, akár kettévágva megkenhetjük édes lekvárral (én görög baracklekvárt választottam, vannak benne apró gyümölcsdarabkák is) és meghinthetjük a tetejét porcukorral, hiszen maga a torta nagyon csokis, de nem túl édes.
Forrás: Napmátka receptje, kicsi változtatással.