jún
14

Francia diótorta

Címkék: dió rum kukoricaliszt | Szerző: sutilany | 11:21 am

Hozzávalók:

5 tojás
25 dkg cukor
25 dkg őrölt dió
2 evőkanál rum
10 dkg kukoricaliszt
5 dkg vaj


A tetejére:
3 evőkanál baracklekvár
12 gerezd dió

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a rumot és a diót. A lisztet a vajjal simára keverjük. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd ezeket is a tésztába dolgozzuk. Végül kivajazott kerek formába simítjuk, és készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük: akkor jó, ha a tészta már nem ragad a beleszúrt tűre). Amikor kész, rácsra borítjuk, a lekvárral megkenjük, és diógerezdekkel díszítjük.

Forrás: Internet

Megjegyzés:

# Természetesen itt is elő kell melegítenünk a sütőt. Ezután én 45-50 percig sütöttem a tortát, közepes lángon.

# A végső lépés nálam különbözött: nem kerültek diógerezdek és lekvár a tetejére, hanem hagyományos módon kettévágtam a tortát és megkentem baracklekvárral, végül pedig porcukorral szórtam meg a tetejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr515757750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása