5 tojás
25 dkg cukor
25 dkg őrölt dió
2 evőkanál rum
10 dkg kukoricaliszt
5 dkg vaj
só
A tetejére:
3 evőkanál baracklekvár
12 gerezd dió
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a rumot és a diót. A lisztet a vajjal simára keverjük. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd ezeket is a tésztába dolgozzuk. Végül kivajazott kerek formába simítjuk, és készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük: akkor jó, ha a tészta már nem ragad a beleszúrt tűre). Amikor kész, rácsra borítjuk, a lekvárral megkenjük, és diógerezdekkel díszítjük.
Forrás: Internet
Megjegyzés:
# Természetesen itt is elő kell melegítenünk a sütőt. Ezután én 45-50 percig sütöttem a tortát, közepes lángon.
# A végső lépés nálam különbözött: nem kerültek diógerezdek és lekvár a tetejére, hanem hagyományos módon kettévágtam a tortát és megkentem baracklekvárral, végül pedig porcukorral szórtam meg a tetejét.