Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evõkanál barackíz
½ csomag sütõpor
5 dkg kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 170 °C-ra.
A lisztet elkeverjük a sütõporral és a kakaóporral.
A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.
A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokit.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Muffins c. könyv
Megjegyzés: Ez volt a legelső muffin, amit csináltam. Nagyon-nagyon fini, mégis lehet, hogy rossz döntés volt, ugyanis a szépséges szilikonos muffintepsim kicsit barnás árnyalatra váltott a benne lévő sok kakaótól és csokitól...