júl
3

Hozzávalók:

10 dkg müzli (ízlés szerinti ízesítéssel - én áfonyással próbáltam ki)
2,5 dl tej
2 tojás
1 dl méz
3/4 dl olaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál só
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A müzlit kb. 10 percre beáztatjuk a tejbe.
A tojásokat a mézzel habosra keverjük, majd apránként hozzátesszük az olajat. Ezután hozzákeverjük a müzlis-tejes masszát is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd apránként beleforgatjuk az előző keverékbe. Hozzáadjuk a sót, majd fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesítjük.
Kivajazott püspökkenyérformába töltjük, majd előmelegített sütőben közepes lángon (180 fok) 30 percig sütjük.
A formából kiborítva, miután kihűlt, 1 tábla tortabevonó csokival bevonhatjuk és még melegen megszórhatjuk csokis müzlivel.

Forrás: Cerbona honlap

Megjegyzés: Én áfonyás müzlivel próbáltam ki és nemcsak nagyon finom, hanem ínycsiklandó illatú is lett a sütemény.

áfonyás müzlis püspökkenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr345757743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása