Hozzávalók:
10 dkg müzli (ízlés szerinti ízesítéssel - én áfonyással próbáltam ki)
2,5 dl tej
2 tojás
1 dl méz
3/4 dl olaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál só
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A müzlit kb. 10 percre beáztatjuk a tejbe.
A tojásokat a mézzel habosra keverjük, majd apránként hozzátesszük az olajat. Ezután hozzákeverjük a müzlis-tejes masszát is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd apránként beleforgatjuk az előző keverékbe. Hozzáadjuk a sót, majd fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesítjük.
Kivajazott püspökkenyérformába töltjük, majd előmelegített sütőben közepes lángon (180 fok) 30 percig sütjük.
A formából kiborítva, miután kihűlt, 1 tábla tortabevonó csokival bevonhatjuk és még melegen megszórhatjuk csokis müzlivel.
Forrás: Cerbona honlap
Megjegyzés: Én áfonyás müzlivel próbáltam ki és nemcsak nagyon finom, hanem ínycsiklandó illatú is lett a sütemény.