Hozzávalók:
15 dkg étcsoki
15 dkg vaj
1 üveg (kb. 45 dkg) befőtt
4 tojásfehérje
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
20 dkg liszt
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A csokit apró darabokra törjük, majd hozzátesszük a vajat, lehetőleg darabokban. Kis lábasban, kevergetve, vízfürdőben felolvasztjuk.
Az üveg befőttet kimagozzuk, lecsöpögtetjük.
2 tojássárgával a porcukrot fehéredésig, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyosra hült csokit. Belekeverjük a lisztet és meggyet is.
4 tojásfehérjéből kemény habot verünk; ezt laza mozdulatokkal forgatjuk bele a tésztába.
Az egészet kivajazott, kilisztezett kerek formába öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon 45-55 percig sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral szórjuk.
(Az eredeti recept tortabevonót ír; ehhez 15 dkg csokit kell 1 evőkanál vajjal felolvasztani, vízfürdő felett sima masszává keverni, majd a tortára önteni.)
Forrás: Kiskegyed konyhája 2005/3
Megjegyzés: Ha a kép alapján nem lenne egyértelmű: a torta tetején nyuszifejek és tojások vannak! :P

