ápr
16

Hozzávalók:

15 dkg étcsoki
15 dkg vaj
1 üveg (kb. 45 dkg) befőtt
4 tojásfehérje
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
20 dkg liszt
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A csokit apró darabokra törjük, majd hozzátesszük a vajat, lehetőleg darabokban. Kis lábasban, kevergetve, vízfürdőben felolvasztjuk.
Az üveg befőttet kimagozzuk, lecsöpögtetjük.
2 tojássárgával a porcukrot fehéredésig, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyosra hült csokit. Belekeverjük a lisztet és meggyet is.
4 tojásfehérjéből kemény habot verünk; ezt laza mozdulatokkal forgatjuk bele a tésztába.
Az egészet kivajazott, kilisztezett kerek formába öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon 45-55 percig sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral szórjuk.
(Az eredeti recept tortabevonót ír; ehhez 15 dkg csokit kell 1 evőkanál vajjal felolvasztani, vízfürdő felett sima masszává keverni, majd a tortára önteni.)

Forrás: Kiskegyed konyhája 2005/3

Megjegyzés: Ha a kép alapján nem lenne egyértelmű: a torta tetején nyuszifejek és tojások vannak! :P

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr605757748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abigél 2009.01.14. 20:44:32

Szia! Megsütöttem, de elég katasztrófálisan sikerült. Nem lehet hogy hiányzik a receptböl valami? Pl sütöpor? Semmit nem jött fel a torta, kis tömény kis göcsört lett csak belöle... :-(

98572 2009.01.14. 22:12:32

Szia Abigél! Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, mint tervezted! Az eredeti, újságban megjelent recept most nincs nálam, de a kis receptes füzetemben minden ugyanígy szerepel, mint a blogon. De majd utána fogok még nézni. Viszont szerintem a keményre felvert tojásfehérjének így is fel kellett volna lazítania a tésztát. Ennek az a titka, hogy a végén gyors, óvatos, laza mozdulatokkal kevered hozzá, hogy ne törjön a hab.

98572 2009.01.25. 09:48:06

Ellenőriztem az eredeti receptet az újságban, a hozzávalók ott is ugyanígy szerepelnek. De a képen a torta nem épp "magas növésű" ott sem ;)
süti beállítások módosítása