sze
30

Hozzávalók:

120 g vaj
140 g porcukor
6 tojás
140 g liszt
120 g "adalék": dió, mandula, mogyoró, csoki, birsalmasajt, zselés szaloncukor, aszalt szilva, meggy, narancshéj, stb, ízlés szerinti arányban
1 csipet só

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. A lisztben elkeverjük az "adalékot", és apránként a masszához adjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan, alulról felfelé keverve, kis adagokban a masszához adjuk.
Kivajazott, kilisztezett püspökkenyér-formába tesszük, és előmelegített sütőben (130-140 fok), lassú tűznél (50-60 fok) készre sütjük, vagyis inkább szikkasztjuk.
A formában hagyjuk kihülni, majd porcukrozzuk, szeleteljük.

Forrás: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 sütemény és torta 33 színes fotóval

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr445757758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fonzsike 2011.12.27. 14:04:08

Évek óta ezt sütöm meg, nagy sikerrel. Nem komplikált, sorban mindent beleszórok és kész. Az idén mazsola helyett aszalt áfonyát tettem bele. Pompás lett!
süti beállítások módosítása