Hozzávalók:
120 g vaj
140 g porcukor
6 tojás
140 g liszt
120 g "adalék": dió, mandula, mogyoró, csoki, birsalmasajt, zselés szaloncukor, aszalt szilva, meggy, narancshéj, stb, ízlés szerinti arányban
1 csipet só
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. A lisztben elkeverjük az "adalékot", és apránként a masszához adjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan, alulról felfelé keverve, kis adagokban a masszához adjuk.
Kivajazott, kilisztezett püspökkenyér-formába tesszük, és előmelegített sütőben (130-140 fok), lassú tűznél (50-60 fok) készre sütjük, vagyis inkább szikkasztjuk.
A formában hagyjuk kihülni, majd porcukrozzuk, szeleteljük.
Forrás: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 sütemény és torta 33 színes fotóval