Hozzávalók:
100 g vaj
180 g porcukor
3 tojás
1,5 evőkanál Nescafé
300 g liszt
20 g sütőpor
kevés rum
a krémhez:
100 g vaj
100 g porcukor
2 evőkanál Nescafé
a csokibevonathoz:
150-200 g étcsokis tortabevonó
1-2 evőkanál víz
35-40 g vaj
fél dl rum
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a Nescafét, majd apránként a lisztet, melyben előzőleg elkevertük a sütőport is. Az egészet alaposan összekevrjükés kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, közepes hőn (180 fokon) 35-40 percig sütjük.
Ha kihült, kivesszük a formából, kettévágjuk, kevés rummal meglocsoljuk, majd ebbe kerül a krém.
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kávéport.
Végül a tortára kerül a csokibevonat is: gőz felett, egy lábasban felolvasztjuk a tortabavonót, 1-2 evőkanál víz hozzáadásával. Ha langyosra hült, hozzáadjuk a vajat és fél dl rumot. A bevonatot a tortára öntjük. (A kenésnél vigyázni!)
Forrás: a recept alapja a Lajos Mari féle könyvből származik, de egyéni ötletekkel egészítettem ki