dec
30

Brazil kávétorta

Címkék: kávé csoki rum | Szerző: sutilany | 9:29 pm

Hozzávalók:

100 g vaj
180 g porcukor
3 tojás
1,5 evőkanál Nescafé
300 g liszt
20 g sütőpor
kevés rum

a krémhez:
100 g vaj
100 g porcukor
2 evőkanál Nescafé

a csokibevonathoz:
150-200 g étcsokis tortabevonó
1-2 evőkanál víz
35-40 g vaj
fél dl rum

Elkészítés:

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a Nescafét, majd apránként a lisztet, melyben előzőleg elkevertük a sütőport is. Az egészet alaposan összekevrjükés kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, közepes hőn (180 fokon) 35-40 percig sütjük.
Ha kihült, kivesszük a formából, kettévágjuk, kevés rummal meglocsoljuk, majd ebbe kerül a krém.
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kávéport.
Végül a tortára kerül a csokibevonat is: gőz felett, egy lábasban felolvasztjuk a tortabavonót, 1-2 evőkanál víz hozzáadásával. Ha langyosra hült, hozzáadjuk a vajat és fél dl rumot. A bevonatot a tortára öntjük. (A kenésnél vigyázni!)

Forrás: a recept alapja a Lajos Mari féle könyvből származik, de egyéni ötletekkel egészítettem ki

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr315757747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása