Hozzávalók:
1 csomag (250 g) cérnametélt
30 dkg friss vagy mirelit, felengedett málna
1 citrom lereszelt héja
15 dkg kristálycukor
20 dkg puha margarin
3 tojás
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), kifőzzük a cérnametéltet és hideg vízzel átöblítjük, hogy ne tapadjon össze.
Elkészítjük az alapkrémet. Ehhez egy nagy keverőtálba tesszük a puha margarint, hozzászórjuk a cukrot és az egészet robotgéppel összehabosítjuk.
Ezek után a cukros-margarinhoz pottyantjuk a tojássárgákat, a fehérjéket pedig egy kisebb keverőtálba öntjük és félre tesszük. A tojássárgákat alaposan eldolgozzuk a cukros-margarinos krémben, majd hozzáöntjük az előzőleg alaposan összeturmixolt málnát, és ezt is belekeverjük a krémbe. Végül hozzáreszeljük a citrom héját.
Ha a málnás krém elkészült, belekeverjük a kifőtt tésztát is. Aztán az alaposan elmosott és megtörölgetett habverőket visszahelyezve a gépbe, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd a habot beleforgatva, fellazítjuk a málnás tésztát.
A kész tésztát jénai tálba öntjük és sütőbe téve 35-40 perc alatt készre sütjük.
(Ízfokozásként aki szereti, málnaszörppel meglocsolva fogyaszthatja.
Forrás: Stahl konyhája - stahl.hu
Megjegyzés: Bár igyekeztem mindent a recept szerint csinálni, az enyém mégis sokkal hígabb lett, mint Stahl Judité, így nem tudtam szeletelni, csak kanállal kiosztani az "adagokat". Viszont a barnára pirult teteje nagyon finom lett!
Ilyen volt:
Ilyen lett: