okt
15

Szőlős rakott metélt

Címkék: tészta szőlő | Szerző: sutilany | 5:14 pm

Hozzávalók:

25 dkg cakkos szélű metélt tészta
2 tojás
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg puha vaj
2 dl tejföl
kevés citromhéj
20 dkg csemegeszőlő leszemezve

vaj és zsemlemorzsa a tálhoz
vaníliás porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A tésztát a csomagon javasolt módon megfőzzük.
A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a citromhéjat és végül a kifőzött tésztát is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a szőlővel felváltva forgatjuk bele a tésztás masszába.
Egy tűzálló tálat (jénait) kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük a tésztés masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha kész, megszórjuk vaníliás porcukorral.

Forrás: Kiskegyed konyhája, 2005/9.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr635757760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása