aug
17

Hozzávalók:

4 nagy alma
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
25 dkg liszt
1 teáskanál sütopor
1 mokkáskanál fahéj
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só
3 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt
3 evőkanál mazsola
1 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj és citromhéj (vegyesen)
3 evőkanál darált dió
kevés margarin és liszt a formához

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, lereszeljük, majd a kétféle cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a nyers tojást, a lisztet és a benne elkevert sütoport; ezután az egészet addig keverjük, amíg habos, egynemű masszát nem kapunk. Fahéjjal, szegfűszeggel, csipet sóval fűszerezzük, majd hozzáadjuk a mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, az apróra vágott narancs- és citromhéjat, végül pedig a darált diót. Egy szögletes, hosszúkás formát kivajazunk, liszttel meghintjük, az almás masszát belesimítjuk és végül alufóliával letakarjuk. Előmelegített forró sütobe tesszük, de a lángot azonnal közepesre mérsékeljük. Egy órányi sütés után hurkapálcával ellenőrizzük, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón deszkára borítjuk és hagyjuk tejesen kihűlni. Ha már hideg, alufóliába csomagolva hűvös helyen tárolva sokáig elálló sütemény.

Forrás: Planétás receptkártyák (19./18. kártya), kicsi változtatással.

Megjegyzések:

- Az eredeti receptben 2 evőkanál darált mandula és 10 szem dió szerepel, de tekintve, hogy sehol sem sikerül olyan mandulát beszereznem, ami nem sózott és/vagy pörkölt, én a mandula helyett is diót használtam.

- Úgy sejtem, azért írják a receptben, hogy a formát le kell takarnunk alufóliával, hogy nehogy megégjen ennek a csupa-gyümölcs süteménynek a teteje. Viszont lehet, hogy érdemesebb lenne a süteményt csak a sütés vége felé letakarni, ugyanis nálam 1 óra elteltével még igencsak fakó volt, így kicsit tovább sütöttem, de ezúttal már letakarás nélkül. Jelentem, a teteje nem égett meg, az oldala viszont egy kicsit igen...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr565757780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása