júl
24

Hozzávalók:

1 csésze cukor
1 csésze barnacukor
1 csésze növényi olaj
2 tojás
2 csésze liszt
2 tk sütőpor
1 tk só (de lehet kevesebb is)
3 csésze zabpehely
1 csésze kókuszreszelék

Elkészítés:

Verd fel egy kicsit a tojásokat a kétfajta cukorral és az olajjal. Add hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Végül keverd bele a zabpelyhet és a kókuszt.

Teáskanálnyi tésztadarabokból formázz lapos sütiket. 180 fokos sütőben 7-10 percig süsd.

Forrás: Internet

Megjegyzések:

# Találtam egy kiegészítést a recepthez, ott még 20 dkg apróra tört étcsokit adnak hozzá. Ártani nem árthat neki. ;)

# Leginkább a kókuszos müzliszelethez hasonlít, de reggelire, tea mellé is kiváló. ;)

# Elsőre megrémültem a zabpehely mennyiségétől... Talán egy kisebb istálló évi zabfogyasztása az, ami ebben a cookie-ban benne van. És akkor még ott a sok cukor, meg olaj, liszt, húha... De végül mégsem lett belőle olyan sok süti. (Az utolsó előtti képen látszik a végleges mennyiség, plusz kb. még 10 darab, ami készítés közben fogyott el. ;) )

# Elég ragacsos a tészta, én nem is tudtam kanállal rendesen adagolni, de rájöttem, hogy a tepsi kikenése után enyhén margarinosan maradt kezemmel pompásan tudom kis korongokra formálni.

# Ez is az a fajta süti, ami fém edénykébe téve (lásd: utolsó fotó) sokáig eláll(na, ha hagynák).

 

 

júl
21

Hozzávalók: (12 darabhoz)

2 dl joghurt
1/2 dl olaj
2 tojás
1 teáskanál só
10 dkg reszelt füstöltsajt
1 kis fej hagyma apróra vágva
2 evőkanál póréhagyma zöldje apróra vágva
20 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
1 pár hosszúkás virsli

Elkészítés:

A joghurtot, az olajat, a tojásokat és a sót összekeverjük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot és a hagymákat, végül a sütőporos lisztet is hozzákeverjük.
A virsliket 12 nagyjából egyforma darabkára vágjuk.
A kivajazott muffinformába adagoljuk a masszát és a muffinok közepébe beleállítjuk a virsliket.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük.

Forrás: Internet

Megjegyzés: Hagymát nem mertem használni, de tervezem, hogy legközelebb az is kerül majd bele, illetve valami izgalmas fűszerezést is kipróbálok.

Ilyen volt:

Ilyen lett:

júl
21

Hozzávalók: (12 darabhoz)

4 evőkanál szezámmag
20 dkg finomliszt
1,5 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja
10 dkg cukor
5 dkg barna cukor
1 tojás
1 dl tej
10 dkg joghurt
4 evőkanál margarin, kihűtve
1 evőkanál szezámolaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szezámmagot mérsékelt tűzön, kevergetve aranybarnára pirítjuk. Ha kihűlt, összekeverjük a liszttel, sütőporral és a szódabikarbónával. Végül belereszeljük egy megmosott, szárazra törölgetett narancs héját.
Egy mérőkancsóban kézi habverővel összevegyítjük a tojást, a tejet, a joghurtot, az olvasztott margarint, a szezámolajat és a kétféle cukrot. Aztán hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és az egészet fakanállal összedolgozzuk.
Belekanalazzuk a papírkapszlival bélelt muffinsütőbe - vagy a szilikonos muffinformába -, és 20-25 perc alatt megsütjük.

Forrás: Stahl konyhája (lásd: videó)

 

Megjegyzés:

* Lehet, hogy Stahl Judit összevonná a szemöldökét, ha ezt hallaná, de én nem vettem (gondolom méregdrága) szezámolajat egyetlen süti kedvéért, de hogy mégis próbáljak valami hasonlót találni, egy kevéske olivaolajat tettem a sütibe. Hát, rossz nem lett tőle. ;)

* Nekem nagyon tetszenek a kis szezámmagocskák, amik ott figyelgetnek a muffin tetején. :)

* Érdekes ízű, de nem kimondottan édes. A nem túl erős narancsos íz is nagyon illik hozzá.
Röviden: finom! :)

 

 

süti beállítások módosítása