aug
28

Fahéjas linzer

Címkék: lekvár fahéj | Szerző: sutilany | 12:39 pm

Hozzávalók: (pontosan 30 darabhoz)

20 dkg liszt
15 dkg hideg margarin
10 dkg porcukor
6 dkg darált dió
1 csipet só
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:

A tésztát gyors mozdulatokkal (például robotgépben) kell összeállítani, majd fóliába téve hűtőbe tenni minimum egy órára. Utána vékonyra kinyújtani, kisszaggatni, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 5-6 perc alatt kisütni. Miután kihült, meg lehet kenni bármilyen főzött krémmel (pl. az eredeti recept szerint narancsossal), megszórni porcukorral. Néhány óra alatt megpuhul és sokkal rövidebb idő alatt el is fogy. :)

Forrás: Gigi a konyhában

Megjegyzések: Én narancskrém helyett eredeti, tömény, finom édes, görög narancslekvárral kentem meg és illesztettem össze a sütiket. Az egyik felének lyukas süti lett a teteje, a másik felének tömött.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr795757775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása