nov
28

Mogyorós kakaótorta

Címkék: mazsola kakaó mogyoró | Szerző: sutilany | 7:22 pm

Hozzávalók:

100 g vaj
200 g porcukor
4 tojás
fél dl tej
200 g liszt
20 g sütőpor
2 csapott evőkanál kakaópor
100 g hámozott, durvára megvágott mogyoró
fél dl rum
100 g mazsola

vaníliás porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A vajat a porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, majd apránként a tejet, a lisztben elkevert sütőport, a kakaóport és a mazsolát; ez utóbbit előbb áztassuk be rumba, csepegtessü le és forgassuk meg lisztben. Az egészet alaposan összekeverjük.
4 tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan adjuk hozzá a tésztához.
Kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)
Ha kihült, a formából kivéve vaníliás porcukorral szórjuk meg.

Forrás: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 sütemény és torta 33 színes fotóval

Megjegyzés: Ez volt az első tortám, amit egyedül készítettem (meglepiből :))!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr425757755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása