Hozzávalók:
fél kg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
darált dió (kb. 10 dkg kell a tetejére, a tésztába pedig ízlés szerint)
1 tojás + tojássárga a kenéshez
1 dl tej vagy 1 kanál tejföl
kevés citromhéj
fahéj
15-20 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a porcukrot, ízlés szerint darált diót, a tojást, a tejet/tejfölt, a citromhéjat és a fahéjat, majd jól összegyúrjuk. Ezután fél óráig hidegen pihentetjük.
A tészta 2/3-át tepsi hosszúságúra kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük. Megszórjuk a darált dióval, majd megkenjük baracklekvárral. A maradék tésztából rácsokat készítünk, a sütemény tetejére helyezzük és megkenjük tojássárgával.
Középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük.
Ha kihűlt, ferde téglalapokra kell szeletelni.
Forrás: Horváth Ilona-féle szakácskönyv plusz családi recept ötvözve :)