júl
24

Rácsos linzer

Címkék: dió lekvár | Szerző: sutilany | 11:57 pm

Hozzávalók:

fél kg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
darált dió (kb. 10 dkg kell a tetejére, a tésztába pedig ízlés szerint)
1 tojás + tojássárga a kenéshez
1 dl tej vagy 1 kanál tejföl
kevés citromhéj
fahéj
15-20 dkg baracklekvár

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a porcukrot, ízlés szerint darált diót, a tojást, a tejet/tejfölt, a citromhéjat és a fahéjat, majd jól összegyúrjuk. Ezután fél óráig hidegen pihentetjük.
A tészta 2/3-át tepsi hosszúságúra kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük. Megszórjuk a darált dióval, majd megkenjük baracklekvárral. A maradék tésztából rácsokat készítünk, a sütemény tetejére helyezzük és megkenjük tojássárgával.
Középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük.
Ha kihűlt, ferde téglalapokra kell szeletelni.

Forrás: Horváth Ilona-féle szakácskönyv plusz családi recept ötvözve :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr885757741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása