Hozzávalók: (12 darabhoz)
25 dkg liszt
2,5 teáskanál sütőpor
10 dkg gépsonka
fél teáskanál só
bors
15 dkg ananász (konzerv, lecsurgatva, kicsit kinyomkodva)
5 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv, lecsurgatva)
0,7 dl olaj
2,5 dl kefír
1 tojás
reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a muffinformákat előkészítjük.
Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a sonkát, a borsot, a sót, a kukoricát és az ananászt. Egy másik tálban simára keverjük az olajat az kefírrel és a tojással, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba kanalazzuk, megszórjuk sajttal és 20-25 percig sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihülni a muffinokat.
Forrás: Miffins c. könyv, néhány változtatással
Megjegyzés: Nagy sikerem volt vele. :)
(Készült belőle sajtos és sajt nélküli változat is, ezért vannak sötétebb (=sajtos) és világosabb (=sajt nélküli) muffinok is a képeken.)