Ez a süti egy "továbbfejlesztett" változata egy korábbinak. Az eredeti recept itt található.
A változtatások: dió helyett darált mákot használtam, lisztból kicsit többet (175 g), vízből pedig kicsit kevesebbet (egy fél kanálnyit) tettem bele. A fotón láthatóak a kis "sütirudak" is, amiket a hűtőben tároltam, majd fölvagdostam és sütöttem. Egyébként ezeket a rudacskákat állítólag le is lehet fagyasztani és aztán később elővenni és megsütni. Ezt még nem próbáltam, de van egy másik tapasztalatom: ha véletlenül túl hígra sikerülne a tészta és ezért nem lehet szeletelni, akkor formázzunk belőle golyócskákat és lapogassuk el. Én kipróbáltam (kénytelen voltam;) ) így is, de az ízben nem tapasztaltunk különbséget. Sőt, talán kicsit szebbek is lettek a majdnem szabályos, kör alakú kekszek, mint a kicsit szabálytalanok, amiket szeleteltem (és itt a képeken szerepelnek).

