júl
30

Mákos keksz

Címkék: mák | Szerző: sutilany | 10:51 pm

Ez a süti egy "továbbfejlesztett" változata egy korábbinak. Az eredeti recept itt található.

A változtatások: dió helyett darált mákot használtam, lisztból kicsit többet (175 g), vízből pedig kicsit kevesebbet (egy fél kanálnyit) tettem bele. A fotón láthatóak a kis "sütirudak" is, amiket a hűtőben tároltam, majd fölvagdostam és sütöttem. Egyébként ezeket a rudacskákat állítólag le is lehet fagyasztani és aztán később elővenni és megsütni. Ezt még nem próbáltam, de van egy másik tapasztalatom: ha véletlenül túl hígra sikerülne a tészta és ezért nem lehet szeletelni, akkor formázzunk belőle golyócskákat és lapogassuk el. Én kipróbáltam (kénytelen voltam;) ) így is, de az ízben nem tapasztaltunk különbséget. Sőt, talán kicsit szebbek is lettek a majdnem szabályos, kör alakú kekszek, mint a kicsit szabálytalanok, amiket szeleteltem (és itt a képeken szerepelnek).

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiland.blog.hu/api/trackback/id/tr525757767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása