ápr
7

Hozzávalók: (12 darabhoz)

20 dkg sárgarépa
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet őrölt szerecsendió
20 dkg puha vaj
8 dkg barna cukor
1 tojás
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A sárgarépákat meghámozzuk, lereszeljük.
A lisztet  összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a szerecsendióval.
A vajat habosra keverjük a cukorral. Beledolgozzuk a tojást, a lisztes keveréket és végül a répát is hozzákeverjük.
Kivajazott muffintepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
Tálalás előtt a muffinokat porcukorral szórjuk.

Forrás: Kiskegyed konyhája Extra, 2007/4.

ápr
4

Hozzávalók:

30 dkg liszt
2 kávéskanál fahéj
1 csipet szegfűszeg
1 csomag sütőpor
1 csipet só
10 dkg felvágott, magozott meggy (befőtt)
4 tojás
2 dl joghurt
1 dl olaj
10 dkg cukor

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval és a sütőporral, majd elkeverjük benne a meggyet.
A tojásokat a joghurttal felverjük, hozzáadjuk az olajat, a cukrot, majd a lisztes keveréket.
Az egészet muffinformába töltjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Forrás: ?

Megjegyzés: Bár a recept 12 muffinra számol, nekem kb. 18 darab lett belőle.

süti beállítások módosítása