Hozzávalók:
100 g vaj
200 g porcukor
4 tojás
fél dl tej
200 g liszt
20 g sütőpor
2 csapott evőkanál kakaópor
100 g hámozott, durvára megvágott mogyoró
fél dl rum
100 g mazsola
vaníliás porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, majd apránként a tejet, a lisztben elkevert sütőport, a kakaóport és a mazsolát; ez utóbbit előbb áztassuk be rumba, csepegtessü le és forgassuk meg lisztben. Az egészet alaposan összekeverjük.
4 tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan adjuk hozzá a tésztához.
Kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)
Ha kihült, a formából kivéve vaníliás porcukorral szórjuk meg.
Forrás: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 sütemény és torta 33 színes fotóval
Megjegyzés: Ez volt az első tortám, amit egyedül készítettem (meglepiből :))!