Hozzávalók:
25 dkg cakkos szélű metélt tészta
2 tojás
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg puha vaj
2 dl tejföl
kevés citromhéj
20 dkg csemegeszőlő leszemezve
vaj és zsemlemorzsa a tálhoz
vaníliás porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztát a csomagon javasolt módon megfőzzük.
A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a citromhéjat és végül a kifőzött tésztát is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a szőlővel felváltva forgatjuk bele a tésztás masszába.
Egy tűzálló tálat (jénait) kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük a tésztés masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha kész, megszórjuk vaníliás porcukorral.
Forrás: Kiskegyed konyhája, 2005/9.