Hozzávalók:
250 g túró
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
70 g liszt
70 g cukor
2 tojás
2 evőkanál tejföl
70 g margarin
70 g mazsola
Elkészítés:
A cukrot a vaníliás cukorral és a felolvasztott margarinnal simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a túrót. Az egészet jól összekeverjük és beletesszük az előzőleg rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolát is. A lisztet apránként hozzáadjuk, majd 1-2 evőkanál tejfölt is belekeverünk.
A tészta felét egy pitetálba kanalazzuk, majd egyenletesen elosztva rápakoljuk a karikákra vágott citromot, amit ezután a tészta másik felével befedünk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Forrás: saját kútfő egy korábbi recept átalakításával.
Megjegyzés: Vigyázat, nagyon gyorsan elfogy! :)