Hozzávalók:
500 g túró
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
70 g liszt
100 g cukor
3 tojás
2,5 dl tej
70 g vaj
Elkészítés:
A túrót beleszórjuk a kivajazott piteformába, majd ráhintjük a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A lisztet, a cukrot, a tojást, a tejet és a megolvasztott vajat jól összekeverjük, majd az egészet a túróra öntjük. Megrázogatjuk a formát, hogy a massza mindenhol egyenletesen elfedje a túrót. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Forrás: Á la carte gasztroblog
Megjegyzés:
- A fenti mennyiségek egy 27 cm átmérőjű pitetálhoz vannak megadva, de nem véletlenül, én ugyanis a 24 cm-s tálamat szinte színültig megtöltve éppenhogy boldogultam... De szerencsére azért nem történt nagy baleset. A süti egyébként nagyon finom, már az illatával is levett a lábamról. Viszont előre szólok: ez is az az igen hamar elfogyós fajta. ;)
- A pite ízlés szerint gazdagítható aszalt vagy friss gyümölcsökkel, de a forrásként megjelölt blogon megtalálható a túró nélküli, sok-sok sárgabarackkal elkészített változat is, ajánlom minden gyümölcsrajongó figyelmébe! :)