jan
10

Hozzávalók: (12 darabhoz)

25 dkg cseresznye(befőtt)
2 bögre liszt
2 teáskanál sütőpor
negyed teáskanál só
1 bögre kukoricapehely
1 tojás
fél bögre olaj
1 bögre cukor
1 bögre joghurt
+ vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a muffinforma mélyedéseit kivajazzuk. A cseresznyét előkészítjük: megmossuk, kimagozzuk és kettévágjuk.
Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a kukoricapelyhet. A tojást elkeverjük az olajjal, a cukorral és a joghurttal. Hozzáadjuk a cseresznyét és a lisztes keveréket, az egészet összekeverjük, majd a tepsi mélyedéseibe töltjük. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálalhatjuk.

Forrás: Christa Schmedes: Bögrés sütemények - Villámgyors receptek

Megjegyzés: 1 bögre = 200 ml

süti beállítások módosítása