sze
7

Pogácsa főzött sajttal

Címkék: sajt | Szerző: sutilany | 7:13 pm

Hozzávalók: (kb. 20 darabhoz)

8 dkg trappista sajt
2 dl tej
8 dkg vaj
1 teáskanál só
16 dkg sima liszt
4 tojás

Elkészítés:

A tejet a vajjal forrásig hevítjük, hozzáadjuk a sót, a lisztet, majd az egészet csomómentesre keverjük. Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Ezután hagyjuk kihűlni; eközben lereszeljük a trappista sajtot.
Ha a massza formázhatóra hűlt, hozzáadjuk a három(!) tojást és belekeverjük a sajtot is. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, és kivajazott tepsibe, egymástól 4-5 centis távolságra rakjuk őket. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással, majd előmelegített, középmeleg sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Forrás: Planétás receptkártyák (30./18. kártya)

Megjegyzés:

* Azért választottam ezt a receptet, mert könnyebbnek tűnt így pogácsát készíteni, mint a hagyományos módon. Azonban végigizgultam a sütést: bevallom, a nyers tészta nekem nem tűnt túl bizalomgerjesztőnek. Formázni is nehéz volt, kis borzas-darabos csomócskák kerültek a tepsibe, melyek (akkor még) kicsit sem hasonlítottak a szép, kerekre kiszaggatott névrokonaikra. Később viszont az illatuk és az ízük annál inkább! :)

* Egy adagból csupán a fotón látható mennyiség lesz, ezért talán érdemes lenne egyből dupla adagot készíteni. Gyorsan fogyó sütemény ugyanis... :)

süti beállítások módosítása