okt
31

Fahéjas muffin

Címkék: gyömbér fahéj | Szerző: sutilany | 8:11 pm

Hozzávalók: (12 darabhoz)

2 bögre liszt
2 teáskanál sütőpor
1 bögre barna cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt gyömbér
2 tojás
fél bögre olaj
1 bögre kefír (az eredeti receptben író szerepel)
1 evőkanál cukor
vaj a formához

Elkészítés:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit kizsírozzuk.
A lisztet a sütőporral, a barna cukorral, 1 teáskanál fahéjjal és a gyömbérrel összekeverjük.
Elkeverjük a tojásokat, az olajat és a kefírt, majd a liszthez keverjük.
A tésztát a mélyedésekbe töltjük. A tetejét kicsit benyomjuk. Összekeverjük a maradék fahéjat a cukorral, és ráhintjük.
A sütőben (középen, légkeverésesnél 160 fokon) 15 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, és kiborítjuk a formából.

Forrás: Christa Schmedes: Bögrés sütemények - Villámgyors receptek

Megjegyzések:

* 1 bögre = 200 ml

* Nekünk nem légkeveréses a sütőnk, gondolom éppen ezért kellett kicsit több idő (20-23 perc) ahhoz, hogy a muffinkák szépen megsüljenek. :)

* Nagyon finom illatú, nagyon fahéjas süti. A teteje miatt meg kicsit olyan, mintha a muffint és a fahéjas kürtős kalácsot keresztezték volna. :)

süti beállítások módosítása