Hozzávalók: (12 darabhoz)
2 bögre liszt
2 teáskanál sütőpor
1 bögre barna cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt gyömbér
2 tojás
fél bögre olaj
1 bögre kefír (az eredeti receptben író szerepel)
1 evőkanál cukor
vaj a formához
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit kizsírozzuk.
A lisztet a sütőporral, a barna cukorral, 1 teáskanál fahéjjal és a gyömbérrel összekeverjük.
Elkeverjük a tojásokat, az olajat és a kefírt, majd a liszthez keverjük.
A tésztát a mélyedésekbe töltjük. A tetejét kicsit benyomjuk. Összekeverjük a maradék fahéjat a cukorral, és ráhintjük.
A sütőben (középen, légkeverésesnél 160 fokon) 15 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, és kiborítjuk a formából.
Forrás: Christa Schmedes: Bögrés sütemények - Villámgyors receptek
Megjegyzések:
* 1 bögre = 200 ml
* Nekünk nem légkeveréses a sütőnk, gondolom éppen ezért kellett kicsit több idő (20-23 perc) ahhoz, hogy a muffinkák szépen megsüljenek. :)
* Nagyon finom illatú, nagyon fahéjas süti. A teteje miatt meg kicsit olyan, mintha a muffint és a fahéjas kürtős kalácsot keresztezték volna. :)