Hozzávalók:
2 evőkanál méz
50 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg kókuszreszelék
1 citrom reszelt héja
6 dkg vaj
3 tojás
30 dkg kristálycukor
2 dl tej
a mázhoz:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
5 dkg étcsokoládé (vagy 5 dkg cukrozatlan kakaópor)
1 dl tej
1 evőkanál rum
15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A mézet kis edényben langyosra melegítjük.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, 10 dkg kókuszreszelékkel és a reszelt citromhéjjal.
A vajat habosra keverjük a tojásokkal és a cukorral, majd a mézzel, a liszttel és a tejjel.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát vajazott-lisztezett tepsibe simítjuk és kb. 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A mázhoz felmelegítjük a tejet, beletesszük a többi hozzávalót és 3 percig főzzük. A tésztát felvágjuk, egyenként a mázba mártjuk és a kókuszreszelékbe hempergetjük.
Forrás: Kiskegyed konyhája, 2006. március (apró változtatásokkal)
