Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
3 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
2 tojás
1 dl méz
5 dkg cukor
mazsola
barack vagy szilva lekvár (a legjobb a házi)
1-2 evőkanál rum
Elkészítés:
A vajat, kakaót, mézet, cukrot, tojást egy edényben összekeverem, felteszem a gázra és összefőzöm. Ha kész, hozzáöntöm a rumot, a benne áztatott (ízlés szerinti mennyiségű) mazsolát és a lekvárt. Jól elkeverem, majd mehet hozzá a darált keksz is.
A masszát folpackkal bélelt őzgerinc formába helyezem és hűtőben hagyom állni egy fél napot (minimum!).
Ezután szeletelem és már fogyasztható is.
(Ajánlott dupla adaggal készíteni, mert hamar eltűnik;) )
Forrás: Sütis néne sütödéje
